İçindekiler
Saha Yönetim Sistemi ile Sahanın Kontrolü Nasıl Sağlanır?
Bu yazımızda sizlerle saha kontrolüne dair detayları ve saha kontrolünü sağlarken kullanabileceğiniz saha yönetim sisteminin size sunduğu avantajları anlatacağız. Teorikte konuştuklarınızın pratikte kontrolünü sağlamakta zorluk çekiyorsanız ya da pratikte bir şeyler yanlış gidiyor ve bunu fark edemiyorsanız saha yönetim sisteminin bu konuda hayatınızı kurtaracağını söyleyerek başlamak istiyoruz. Hazırsanız saha yönetim sistemi ile saha kontrolü arasındaki ilişkiyi daha yakından inceleyebiliriz!
Saha Yönetim Sistemi Nedir?
Saha yönetim sistemi; saha satışının parçası olan sipariş kontrolü, tahsilat, stok durumu, müşteri yönetimi gibi hizmetler için kolay kullanım imkanı sunarak merkezden yönetimi iş yükü olmaktan çıkaran saha satış sistemidir.
Saha Yönetim Sistemine Neden İhtiyaç Duyulur?
Saha satışını merkezden yönetmek son derece zordur. Saha yönetim sistemine duyulan ihtiyacın nedenlerini sizin için maddeler halinde sıralayabiliriz;
Müşteri ile İlişkiler Sağlamlaşır
Saha yönetim sistemi ile müşteri bilgileri depolanır. Böylece hem yönetici hem de plasiyer tarafından müşteri tanınır hale gelir. Müşteriye özel sunumlar yapma şansının arttığı bu sistem de müşteri kendini özel hisseder ve daha fazla satın alma eğilimine girer. Bunun yanı sıra stok kontrolü yapılabilen sistem sayesinde müşteriye istediği ürünler zamanında sunulabilir. Satın alma aşamasında gereksiz bekleme yaşamayan müşterinin firmaya gösterdiği ilgi olumlu bir geri dönüştür.
Zamandan Tasarruf Edilir
Yol bulma, bilgi aktarma ve iletişim kurma gibi konular manuel olarak yapıldığında firmaya da çalışanlara da zaman kaybettiren bir uğraştır. Saha yönetim sistemi sayesinde plasiyere konum ve müşteri bilgileri anlık olarak aktarılabilir. Bu alanda yaşanan zaman kayıpları ortadan kalkar. Bunun yanı sıra online mesajlaşma sayesinde iletişim bölünmez ve bu da zamandan tasarruf olarak firmaya yansıyan bir özelliktir.
Ekip ve Yöneticinin İş Yükü Azalır
Manuel sistemle çalışmak zaman kaybının yanı sıra büyük de bir iş yüküdür. Her şeyi manuel sistemde tek tek raporlamak ve benzeri işleri yapmak yorucu işler bütünüdür. Yöneticiler işi takip etme konusunda ekstra efor harcamaz. Plasiyerler birtakım bilgileri ezberlemek zorunda kalmaz.
Verimlilik Artar
Zaman tasarrufu ve ekibin iş yükünün azalması verimliliğe olumlu olarak yansır. Zaman kaybetmeyen plasiyer daha çok satış yapma imkanı bulurken plasiyerlerin yaptığı satışlar daha gözle görülür hale gelir. Böylece plasiyer motive edilir. Bu da firmaya olumlu bir geri dönüş olarak yansır.
Saha Yönetim Sistemi İle Saha Kontrolünde Neler Yapılabilir?
Saha yönetim sistemi pek çok olayı kontrol etme fırsatı sunar. Saha yönetim sistemi ile saha kontrolü sağlayabileceğiniz alanları şöyle sıralayabiliriz;
- Çalışanların aktivitelerini kontrol edebilme.
- Yapılacak iş konusunda zaman planlaması yapma.
- İş yükünün dağılımını yapabilme.
- Envanter kontrolü sağlama.
- Ödeneklerin kontrolünü yapabilme.
- Etkin risk yönetimi gerçekleştirebilirsiniz.
Saha kontrolünde saha yönetim sistemi kullanıldığında şirkete büyük avantajlar sağlayan bir sistemdir. Bu sistem sayesinde şirket saha takımının faaliyetlerini nerede olursa olsun takip edebilir. Firma ile işin bulunduğu ortam çok uzak olsa da aktivite takibi gerçekleştirilebilir. Online mesajlaşma ve raporlarla iş durumu takip edilebilir.
Saha Müşteri Yönetiminde Saha Yönetim Sistemi Nasıl Rol Oynar?
Saha yönetim sisteminde müşterinizi analiz edebileceğiniz arayüzler bulunur. Bu arayüzler sayesinde müşterilerinizi analiz ederek yapacağınız satış için bir pazarlama planı oluşturabilirsiniz. Arıca saha yönetim sistemi ile müşterilerinize ait bilgileri saklayabilirsiniz. Böylece bir sonraki satışınızda işinize yarayacak bilgileri hatırlayarak yolunuza devam edebilirsiniz.
Tahsilat aşaması bazen takip edilmesi zor bir hal alabiliyor. Saha yönetim sistemi tahsilat aşamasını daha kolay hale getirerek bu konuda herhangi bir yanlışlık ortaya çıkmasının önüne geçiyor.
Saha Ekip Yönetiminde Saha Yönetim Sistemi Nasıl Rol Oynar?
Saha yönetim sistemi liderlik destekli bir uygulamadır. Çalışanın performansını ölçmeye yardım eder ve bu performansın şirket stratejisi ile şirket hedefleri ile aynı doğrultuda gidip gitmediğini görmeyi sağlar. Pozitif ve negatif performans değerlendirmesi yapmayı kolaylaştıran saha yönetim sistemi, şirket stratejisi ve hedefleri doğrultusunda çalışanı motive etmeyi sağlar.
Saha yönetim sistemi işletmelerde yöneticileri büyük resme bakmaya teşvik ederken plasiyerlerin saha alanındaki sorumluluğunu arttırır. Böylece daha özerk bir üş gücünün elde edilmesini sağlar. Takımın üyelerinin daha fazla amacı ve hedefi olur. Daha çok bilgiye erişebilirler ve bu konuda daha cesaretli hale gelirler. Plasiyerler böylece işe daha çok hakim olurlar ve işi sahiplenme yüzdeleri artar. Takım liderleri problem çözme konusunda daha hızlı hale gelir ve her geçen gün bu durum daha iyiye gider. İşin doğru yapılabilmesi daha kolay hale gelir ve bu eylem şirket içinde bir standarta dönüşür. Öte yandan yanlış yapılan işler standarta dönüşmeden önce fark edilir ve düzenlenir.
Bunlara ek olarak sahadan toplanan bilgi merkeze çok kolay ulaştığı için iş akışında herhangi bir aksama meydana gelmez. Yanlış anlamaların yaşanma ihtimali oldukça azalar.